MammaMage kurs

En kurs för dig som vill komma igång efter graviditet/ har en diastas/på att stärka kroppen inifrån och ut, förbättra musklernas funktion och öka spänsten i bindväven. För en stabilare inre bålmuskulatur och för att kunna gå vidare med annan aktivitet eller träning. 

Vi kommer att träna på att stärka kontakten med musklerna i bäckenbotten och djupa magen och hålla kvar den anspänningen utan att kompensera. Först i avlastade positioner för att gradvis utmana med tyngre positioner och med rörelser. 

För att få en bra kontakt med djupa magen behöver vi en god hållning, lugn andning och känna oss mjuka i kroppen. Så varje session innehåller lite stretch, rörelse, andning och ergonomi.

Kursen riktar sig till kvinnor efter graviditet/förlossning (både nyförlösta och till de som det var för flera år sedan) samt till alla kvinnor och män som har besvär med långvarig fysisk värk och en svag bål.

6 st. tillfällen

Första är en individuell session med undersökning och börja träningen. 

Fem gruppsessioner, 50-60min, en i veckan i fem veckor och med övningar att ta med sig hem för att fortsätta med träning mellan sessionerna.

Max 6 personer per grupp för att bibehålla den individuella coachingen, och minst 3.

Löpande kursstarter en förmiddags kurs torsdagar kl. 10-11 bebis välkomna & en eftermiddags kurs tisdagar kl. 16.30-17.30 barnfria, se bokningskalendern för nästkommande. Kurserna hålls på Systerknuten i Kålltorp, Björcksgatan 51, den individuella sessionen på Erik Dahlbergs Kliniken och bokas in separat senast 2 dagar innan första gruppträningen.

Kostnad: 1850kr (inkl. enskild session värde 700kr).

Välkomna! 

Sandra