MammaMage Info

  • Specifik aktiveringsträning för bäckenbotten & djupa magmusklerna.
  • Stärk kroppen inifrån & ut efter graviditet. Återfå din stabila kärna.
  • Undersöker magen, bedömer diastas & funktion.
  • Lev inte med inkontinensbesvär.
  • En-till-en sessioner och gruppträning.

MammaMageTräning är en specificerad aktiveringsträning med syfte att få en bättre funktion i djupa magen och öka spänst i bindväven. Vårt fokus är att kroppen ska hitta tillbaka till den stabila kärna den behöver för optimal funktion och avlastning utan kompensationsmönster.

Under graviditeten har mjukvävnaden (muskler och bindväv) blivit tänjda och slackats för att skapa plats åt det växande barnet/-nen. Efter förlossningen är det den neuromuskulära aktiviteten vi behöver återskapa. Därefter vill vi stärka dessa muskler så att de kan klara av att stabilisera kroppen i vardagen och sedan vid träning.

Vid en session (första 60min, återbesök 45min) tas en grundlig anamnes, magen undersöks och en ev. diastas, vi ser hur musklernas funktion är samt ev. kompensationsmönster. Utefter det guidar vi till att finna en mjuk och bra aktivering i bäckenbotten och djupa magen med minimal kompensation. Först i avlastade positioner, därefter medan rör arm/ben samt vid tyngre positioner när sitter och står, allt för att få en bra funktion som kopplas på och håller hela dagen. Intervall mellan sessioner för hemma träning lägger på ca 3 veckor.

Konceptet MammaMage är skapat av naprapat Katarina Woxnerud för att hjälpa kvinnor att stärka magen inifrån och ut efter förlossning samt sprida information om varför det kan vara av vikt att ha denna mjuka men specifika tillvägagångs sätt. Detta är ett sätt att komma igång efter en graviditet och förlossning, eller ländryggs bekymmer, som är skonsam och bygger på hur kroppen fungerar. Du kan läsa mer på mammamage.se

Välkomna till oss,

Linda

Erik Dahlbergs Kliniken / erikdahlbergskliniken.se / 031-168829